کاربرد مهندسی صنایع در دنیای امروز چیست؟
بر اساس تعریف مهندسی صنایع که در پست همه آنچه قبل ازمهندس صنایع شدن باید بدانید، گفته شد، کلیاتی از انچه که به مهندس صنایع میگویند، میدونید. اما استفاده از این مهندسی در سازمان ها و مراکز تولیدی چه اهمیتی میتونه داشته باشه؟ یا به عبارتی کاربرد مهندسی صنایع چیست؟
نقش مهندسی صنایع
به طور کلی مهندسان در سازمانهاي مختلف مسئوليتهاي بسيار متفاوتی را بر عهده ميگيرند. با توجه به ماهيت رشته مهندسي صنايع، تنوع نقشهایي که میتونن بر عهده بگیرن بیشتر است. دلیل این امر این است که سایر رشته های مهندسی، با ماهیت فنی فرایندها و محصولات ارتباط بیشتری برقرار میکنند. در واقع مهندسی صنایع از معدود رشته های مهندسیه که عامل انسان، که یکی از مولفه های اصلی سیستم ها است; را مورد مطالعه قرار میدهد. به عنوان مثال در برخي از دروس مهندسی صنایع مهارتهاي افراد را در بخشهاي صنعتي و سازمانهاي خدماتي تقويت ميكند، و یا عوامل ارگونومیک کارمندان برای محل کار، زمان و شیفت بندی کارکنان و… مورد برسی قرار میدهد. ضمن اينكه در عصر حاضر بخش عظيمي از نيروي فكري، فني و مديريتي سازمانها مهندسین صنایع به حساب ميآيند.
به همین سبب مهندسان صنایع در تیم های میان رشته ای به کار گرفته میشوند. تا اموری چون برنامه ریزی ، نصب و کنترل و بهبود فعالیت های موسسات را بر عهده گیرند.
کاربرد مهندسی صنایع
این کاربردها میتونن کاربردهای مدیریتی، تولید ، نوآوری در محصولات ، ارائه خدمات ، حمل و نقل و جریان اطلاعات سازمانی را شامل شود .مهندسی صنایع بستر لازم برای تعامل تخصص های مختلف و کار گروهی را به بهترین وجه ایجاد نموده. در نتیجه طرح ، برنامه ریزی ، اجرا و نظارت بر عملکرد نظامهای تولیدی و خدماتی با استفاده از مهارت های فني در ايفاي نقشهاي مديريتي و رهبري را در سازمانها به صورتی منسجم تر انجام میگردد و این انسجام امور به بهبود مستمر در جهت راحتی کارها و کارکنان ، کاهش هزینه ها ، ارتقا کیفیت و جلب رضایت مشتریان ختم خواهد گردید .
اهمیت جایگاه مهندسی صنایع
این توانمندی باعث میشود؛ پلی بین نیروی فنی و مدیریت شکل گیرد. که این پل مهندسی صنایع است؛ که نقش و اهمیت مهندسی صنایع را بوضوح بیان میکند. البته از این نکته قافل نشیم که بخش چشمگيري از مديران بخشهاي صنعتي را مهندسان صنايع تشكيل ميدهند. که در این موارد خود مدیریت مباحث این مهندسی را پیاده سازی میکند.
امروزه حیات سازمان ها و موسسات در این بازار پرآشوب به استفاده درست و به موقع از منابع در دسترس است. هچنین بدست اوردن، حفظ و نگهداری و حتی استفاده از منابع هزینه هایی رو بر سازمان وارد میکنه. نکته مهم اینجاست که از طریق چه راه هایی و با انجام چه کارهایی منابع مورد نیاز سازمان رو بدست بیاریم، نگهداری و استفاده کنیم. که کم ترین هزینه رو بر سازمان بهمراه داشته باشه یا یه طور خلاصه، بهینه شده کار کنیم. تا حاشیه سود بیشتری بدست بیاوریم ب طبع ان قیمت خدمات و محصولاتمونو کاهش بدیم.(تا جایی امکان پذیره که به ارزشی که به مشتری میدیم لطمه ای وارد نشه) این امر باعث افزایش قدرت رقابتی سازمان در بازار میشود؛ که شرط اصلی موفقیت در کسب و کارها در جامعه امروزی محسوب میشود.
در کنار این مسائل، توجه به نوآوری ها و ارتقا کیفی محصولات و خدمات و حتی ارتباط با مشتری (CRM) که نیاز پیشرفت سازمان هاست. از طریق تلاش برای یافتن طرح های بهبود یافته یا بهبود طرح های موجود. همچنین تحول در فرآیند کسب و کار نیز بقا و رشد موسسات را در پی خواهد داشت. با توجه به این مطالب اگر ضرورت ها و نیازمندی های رسیدن به این امور را با تکنیک های مهندسی صنایع تطبیق دهیم مشاهده میکنیم؛ مهندسی صنایع ابزار لازم برای رسیدن اهداف سازمانی را بطور فراگیر فراهم میآورد. این نشانگر نقش و اهمیت بالای مهندسی صنایع بعنوان موتور محرک حرکت سازمان های امروزی است.
2 پاسخ